Yoga op de vroege morgen

Ans Seegers

ansgr

Al reizende door India kwam Ans Seegers in 1990 in contact met yoga. Terug in Nederland ging ze les volgen en later heeft ze bij de Saswitha Opleiding tot Yogaleerkracht in Bilthoven haar diploma behaald. Vanaf 1999 geeft ze met plezier yogales in Arnhem, Nijmegen en Beek Ubbergen. Verder heeft ze in 2007 en 2013 yogalessen gegeven geven op het platteland van Zimbabwe. Daarnaast heeft ze in de loop der jaren in Europa en India ervaring opgedaan met Intuïtieve Ontwikkeling, Mindfulness, retraites en Boedistische Meditatie.

Yoga is er voor iedereen, voor alle leeftijden, voor mannen en vrouwen. Yoga is niet gericht op prestatie, je bepaalt altijd je eigen grens. De oefeningen geven je kracht en souplesse voor lichaam en geest. Yoga brengt lichaam en geest tot rust. Er wordt gewerkt vanuit adem. Adem heeft invloed op je denken en op je gevoel. Door yoga kun je ervaren wat adem voor je kan doen. Door de eenvoudige oefeningen merk je al snel dat je vrijer en gemakkelijker door het leven kunt gaan.

De ochtendles is opgebouwd uit staande, zittende en liggende houdingen. Het hele fysieke en mentale lichaam komt aan bod. Inclusief de chakra’s en meridianen (energiegeleiders). De les wordt afgesloten met een liggende ontspanning. Zorg voor makkelijk zittende kleding en wat warms voor tijdens de ontspanning.

Yoga is niet zozeer op je hoofd staan, als wel met beide benen op de grond……………!

Yoga op de vroege morgen