Workshops

Shubham

Shubham
Shubham neemt je mee op een spirituele ontdekkingsreis en verbindt elementen uit klassieke Indiase muziek, met westerse invloeden, die leidt tot een verrassende nieuwe synergie. De Indiase basis ingrediënten zijn raga en tala (melodie en ritme), mantra en kirtan die op speelse wijze worden gemixt en afgewisseld met westerse invloeden. Dit wordt ook weerspiegeld in de gebruikte instrumenten en…..

Lees meer


Diamond Dance – Deep transformational Life work

Marcoléon en Lâle Pauline
Diamond Dance
Wij creëren een veld waarin iedereen thuis komt. D.m.v. stilte, dans/beweging, live muziek, Inquiry oefeningen, stem werk, en de helende kracht van plezier. Wij gebruiken Sjamanistische technieken, van de aarde naar de hemel en dan vanuit het hart, om vanuit het Rijk van Spirit te werken. Een reis die jouw horizon gaat verbreden. In deze 2 uur durende workshop leer je om daadwerkelijk in je eigen centrum te komen…..

Lees meer


Quantum Light Breath

Taetske Kleijn
Quantum Light Breath
Onze adem is magisch. We hebben haar nodig om te leven en toch hoeven we niets te doen om het te krijgen. Het is belangrijker dan al het geld op de bank en het is compleet gratis. En wanneer je je aandacht er naar toe brengt, kun je er van genieten. Vol ademen brengt ontspanning. Maar het meest fantastische is als je er met bewustzijn in gaat, dan brengt het je voorbij alle illusies tot aan de bron van je bestaan…..

Lees meer


The LSB Experience

The LSB Experience
Op zaterdagavond speelt LSB experience hun prachtige 3 stemmige muziek en covers van o.a. de Doobie Brother en Crosby Still Nash and Young. Na dit optreden komt DJ Aloes in actie.

Lees meer


Vreugde sessie

Peter de Haan en Mara van Zandwijk
Vreugde sessie
De vreugde sessies die Peter en Mara al jaren geven, tevens leidend zijn in hun heling sessie en trainingen, gaan uit van het in de tantra bekende feit; dat alles al goed is. We mogen er alleen anders naar leren kijken. Er is geen “probleem” anders dan dat je er met de mind naar gekeken hebt, er iets van vind of er een identiteit aan ontleend hebt. Dit is het inzicht waarop we je wakker willen maken in onze sessies en…..

Lees meer


Meditatie Mantras en Bajans Zingen

Sitadevi dasi

Meditatie Mantras en Bajans Zingen  Sitadevi dasi
Wat is een mantra? Een mantra is een combinatie van heilige lettergrepen die samen een kern van geestelijke energie vormen. Deze fungeert als een magneet of lens voor het aantrekken en bundelen van spirituele vibratie. Volgens de Upinisjaden, de oude heilige geschriften van India, is de mantra afkomstig uit de Parma Akasha of Oerether, het eeuwige en onveranderlijke substraat van de schepping waaruit – via het…..

Lees meer


Kashmir Yoga

Djihi Marianne
Kashmir Yoga
Kashmir yoga ook wel Advaita yoga genoemd is een ingang om via zachte oefeningen met je fysieke lichaam in het Bewustzijns veld te komen dus bij dat wat je werkelijk bent. Het  is een milde vorm van Hatha yoga. We maken vooral contact met onze gevoelssfeer. We leveren geen inspanning en we doen geen yoga, maar we ontspannen in yoga! We benaderen yoga met ons tastgevoel…..

Lees meer


Zweethut

Mark Lock
Zweethut
Een nieuw jaar een nieuw begin. De natuur is in stilte, stille tijd voor het aanvangen van het voorjaar. Er wordt opgeruimd en losgelaten. Zaadjes zijn omgeven door hun eigen voedsel. Deze Nieuwjaarshut wordt je uitgenodigd om los te laten, op te ruimen, stil te zijn en jouw eigen voedsel(energie) te voelen. Te ervaren dat alles verbonden is. Aan jou om jezelf te voelen en te verbinden met het grotere geheel. Als start……

Lees meer


Vrij dansen

DJ Aloes
Vrij dansen
DJ Aloes draait avontuurlijke wereldmuziek voor mensen die willen doordansen en ook voor hen die gewoon zin hebben in een dansje. Vrolijk met pit en diepgang is de essentie van haar muzikale keuzes die ontstaan in het moment. Voor dj Aloes is alle muziek wereldmuziek: stijlen waaruit zij kiest zijn met name: latin, soul, reggae, balkan, arabische muziek, funk, dance en (tribal) trance. Zij houdt van…..

Lees meer


Mantra Zingen met WenJoy

Mantrazingen

Vanuit de liefde voor muziek en de passie voor klank, maken en brengen Wendy en Joy (samen WenJoy) liefdevolle mantra muziek. De mantra’s en heartsongs worden gebracht in de grondtoon van het universum, hierdoor komen zij op zachte wijze bij je binnen en ervaar je harmonie in lichaam en geest. Een mantra is een gedachten rustgever en werkt diep helend in het lichaam. Iets wat je de dagen na…..

Lees meer


Movement Medicine

Marold en Annemeike
Movement Medicine
Movement Medicine (MM) is een bewegingsmeditatie die geworteld is in extatische dans en Sjamanisme. Het gaat uit van verbinding. Met jezelf, met de ander en met het leven en de natuur om je heen. Bewegen van binnen uit, met aandacht voor jezelf en voor je omgeving. Je hoeft geen pasjes te leren en iedereen, ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid, kan eraan meedoen. Het is een prettige manier om je op te…..

Lees meer


Stemimprovisatie

Anita Kooij
Stemimprovisatie
In de workshop stemimprovisatie onderzoek je de verschillende kleuren en diepten in je stem en de eindeloze manieren waarop je deze tot expressie kunt brengen via klank en geluid. We werken met een brede opvatting van muziek en zang: in mijn perceptie omvat ‘zang’ ieder mogelijk geluid dat door de menselijke stem gemaakt kan worden. In die zin ontstaan ‘muziek’ en schoonheid vanuit de kwaliteit van aandacht…..

Lees meer


Aanraken in Aandacht

Annelies
Aanraken in aandacht
Een workshop waarin je mag en kunt gaan ervaren hoe het is om in aandacht aangeraakt te worden. Individuele oefeningen en in massages met de ander. Tijdens liefdevolle aanraking en in een veilige omgeving maakt het lichaam stoffen vrij,het oxytocine hormoon. Ze noemen dit ook het Feel Good hormoon. Als je interesse hebt, nodig ik je uit om te mogen komen ervaren.

Lees meer


Zweethut renoveren

Mark Lock
Zweethut Renovatie

Workshop Zweethut renoveren op vrijdagochtend 11.00 uur. Tijdens het vervangen van een stuk raamwerk van de bestaande zweethut leert Mark je de kneepjes van het Zweethut bouwen en opbouwen. Mensen die mee willen doen aan deze workshop kunnen eerder arriveren

Lees meer


Drumcirkel

Peter de Haan en Mara van Zandwijk
Drumcirkel
De trommel, de drum is een waar magisch instrument dat al vele 10.000-den jaren met ons mee reist. Dat is te merken, onze lichamen (fysiek, emotioneel, spiritueel) reageren meteen op de klanken van de trommel. Een instrument met meerdere kwaliteiten. Niet alleen laat hij onze cellen dansen, hij helpt je herinneren, te integreren en dieper in jezelf door te dringen. Daarnaast helpt hij jou een sterk focus te maken en in…..

Lees meer


Yoga Nidra

Djihi Marianne
Yoga Nidra
Bij deze yoga hoef je helemaal niets. Je gaat languit liggen en door de instructies bereik je een volledige ontspanning. Dit is de yoga van de slaap. Maar dan van de bewuste wakkere slaap. Je verkeert in diepe ontspanning en maakt een reis door de lagen van je bewustzijn. De oude yoga tekst van de ‘Mandukya Upanishads’ verwijst naar vier verschillende stadia van Yoga Nidra. Eerst leggen we het lichaam in savasana…..

Lees meer


Mystic Rose Experience

Anand
mrkl
De Mystic Rose is een van de laatste meditatietechnieken ontwikkeld door Osho. Een zeer indrukwekkend proces dat dwars door alle overtuigingen, conditioneringen en ideeën heen snijdt. Het opent op een ongekende manier je hart en je bewustzijn. Oorspronkelijk is dit een proces van 3 weken waar je gedurende 7 dagen, 3 uur lacht, huilt of stil bent. Op deze ochtend doorlopen we alle stappen…..

Lees meer


De cirkel van Heling en Eenheid

Stichting Transformatie
souretrievalkl
De stichting is een initiatief van een groep gelijkgestemde mensen. Mensen die naar de wereld hebben gekeken, gevoeld en hebben besloten dat het anders kan en mag. Ieder mens heeft behoefte aan liefde en verbinding met anderen, velen zijn doodsbang voor afwijzing en verliezen zichzelf in de diverse overlevingsmechanismen die wij onszelf hebben aangeleerd. Anderen kennen slechts nog eenzaamheid of strijd…..

Lees meer


Shaman Breath

Cle Burgers
Shaman Breath
Shaman Breath is een ademreis die je verbindt met het universele bewustzijn. Je komt in hogere staten van bewustzijn en je krijgt ervaringen van gelukzaligheid en vrede. Je doorloopt het uitgestrekte terrein van menselijke ervaringen om bij de ware essentie van het bestaan uit te komen: Liefde! Door het omarmen van alle ervaringen en emoties in je leven, in plaats van weerstand te bieden en er van weg te gaan…..

Lees meer


Oneness Meditatie

Pieter en Doeschka
OM
Oneness meditatie is een krachtige vorm van energieoverdracht die een neuro-biologische verandering in de hersenen bewerkstelligt en je helpt in je ontwikkeling, net zoals de Oneness Deeksha dat doet, maar dan nog sterker. Het is een vorm die alleen door een klein aantal mensen, verspreid over de wereld, wordt gegeven via de ogen. Pieter Oosterveld en Doeschka Doesburg zijn twee van hen…..

Lees meer


Yoga op de vroege morgen

Ans Seegers
Yoga oo de vroege morgen
Yoga is er voor iedereen, voor alle leeftijden, voor mannen en vrouwen. Yoga is niet gericht op prestatie, je bepaalt altijd je eigen grens. De oefeningen geven je kracht en souplesse voor lichaam en geest. Yoga brengt lichaam en geest tot rust. Er wordt gewerkt vanuit adem. Adem heeft invloed op je denken en op je gevoel. Door yoga kun je ervaren wat adem voor je kan doen. Door de eenvoudige oefeningen…..

Lees meer


Inner Journey

Djihi Marianne

Satsang
Herken een stabiele bron van wijsheid die het leven vereenvoudigd. Maak kennis met satsang. Dit is een bijeenkomst met diepte meditatie en dialoog. Je komt dan dichterbij je zelf. Je krijgt meer helderheid en een bredere visie en je voelt je meer verbonden. Meditatie is nog steeds de meest betrouwbare ingang tot een vredevolle gemoedsrust. Door satsang gaat je meditatie verder dan een kortstondige ervaring…..

Lees meer


Even geen zin in een workshop (1)

saunakl
Op vrijdagavond en zaterdagavond kun je gebruik maken van de sauna

Lees meer


Even geen zin in een workshop (2)

boskl
Om de hoek van Meeuwenveen ligt het prachtige Uffelter Binnenveld. Met grazers. Er ligt een wandelpad van 2,5 km.

Lees meer

under_construction (2)