Shubham

Shubham

Shubham neemt je mee op een spirituele ontdekkingsreis en verbindt elementen uit klassieke Indiase muziek, met westerse invloeden, die leidt tot een verrassende nieuwe synergie. De Indiase basis ingrediënten zijn raga en tala (melodie en ritme), mantra en kirtan die op speelse wijze worden gemixt en afgewisseld met westerse invloeden. Dit wordt ook weerspiegeld in de gebruikte instrumenten en de achtergrond van de 3 muzikanten.

Ganesh Ramnath is een begenadigd tablaspeler en zanger. Hij leerde van diverse grootmeesters in de Indiase muziek en deelt tegenwoordig met grote regelmaat het podium met diverse nationale en internationale artiesten van wereld klasse.  Kees Sluiter is een gitarist die een hoge mate van verfijning combineert met smaakvolle virtuositeit. Hij heeft zich daarnaast sinds enkele jaren toegelegd op het begeleiden van mantra-zang bijeenkomsten, waar hij met hart en bezieling de deelnemers meevoert in mystieke sferen. Tammo Heikens vormt in zekere zin de verbindende factor tussen deze unieke oost-west verbinding. Hij heeft zich in zijn jongere jaren bekwaamd in westerse klassieke muziek en later pop/rock e.d. met name als gitarist en in de 2e helft van zijn leven heeft hij de Indiase muziek diepgaand bestudeerd en zich toegelegd op de sitar. Daarnaast is hij actief als producent van devotionele muziek, fusion en crossover.

Het is niet eenvoudig om de muziek van Shubham te vangen in één term. In feite is het doel van Shubham muziek te laten fungeren als middel om het hart te raken en dat kan dan ook in diverse kleuren en sferen. Van meditatief tot uitbundig. Het kan vele kanten op met Shubham en omdat improvisatie voor al de 3 muzikanten een belangrijk element vormt, zal het concert ook een afspiegeling zijn van wat op dat moment leeft en zich aandient.

Shubham is Sanskriet en betekent (vrij vertaald) Voorspoed, geluk, gunstig. Het woord wordt vaak gebruikt om iemand veel goeds toe te wensen, bijvoorbeeld in Shubh Kamnaye (Gelukkig Nieuwjaar)